Aveți nevoie de: 450 gr orez arborio (pentru risotto), 2 cepe, 3 zucchini, 200 gr mazăre congelată, 1 pahar lapte, 50 gr parmezan ras, 50 gr mozzarella cubulețe, 300 ml sos bechamel, sare, piper, ulei, pesmet, circa 1,5 litri supă de legume, 50 gr mozzarella rasă.
Sosul bechamel se prepară ușor: în vas pe foc, 30 gr făină albă se adaugă peste 30 gr unt și se amestecă.
Se adaugă 300 ml lapte.
Se amestecă până se îngroașă, apoi se adaugă puțină sare, piper și nucșoară.
Cepele se curăță și se toacă mărunt: se pun la călit în ulei și 2-3 cuburi de unt.
După ce ceapa devine sticloasă, se adaugă dovleceii tăiați cubulețe.
Se adaugă și mazărea congelată.
Se amestecă și se călesc împreună câteva minute.
Apoi se adaugă orezul.
Se amestecă și se adaugă câte un polonic de supă, până se înmoaie orezul.
După ce se înmoaie orezul, se oprește focul și se adaugă laptele.
Se adaugă parmezanul ras.
Se amestecă până la omogenizare.
O tavă dreptunghiulară se unge cu unt și deasupra se presară pesmet. Se toarnă jumătate din compoziția se risotto, se nivelează, se adaugă cubulețele de mozzarella, apoi sosul bechamel.
Se toarnă deasupra cealaltă jumătate de risotto și se nivelează. Deasupra se adaugă mozzarella rasă.
Se presară și 2-3 linguri de pesmet și tava se dă la cuptor 20-25 minute la 180 grade.
Se lasă la răcorit 15 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu