Aveți nevoie de: 450 gr paste rigatoni, 450 gr carne tocată (sau 150 gr soia granule), 2 căței de usturoi, 1 conservă roșii cuburi, 150 gr parmezan ras, 1 linguriță sare, 1 lingură ulei de măsline, 1/4 linguriță piper, 50 gr mozzarella rasă.
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În tigaie, pe foc, se pune uleiul de măsline. După ce s-a încălzit se adaugă usturoiul tocat mărunt.
După 2-3 minute, se adaugă carnea tocată (sau soia fiartă și scursă bine de apă): se amestecă până își schimbă culoarea. Se condimentează cu sare și piper.
Apoi se adaugă conserva de roșii.
Se amestecă până la încorporare și se lasă pe foc câteva minute, până scade sosul de roșii.
Se oprește focul, se adaugă 50 gr parmezan ras și se amestecă.
Pastele fierte și scurse de apă se amestecă cu restul de parmezan ras.
Se amestecă bine, apoi se aranjează în picioare într-o tavă rotundă cu fund detașabil, până se umple.
Deasupra se toarnă sosul cu roșii.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute. Se scoate, se presară deasupra mozzarella rasă.
Se dă la cuptor încă 15 minute la 200 grade.
După ce se scoate de la cuptor, se lasă 10-15 minute să se răcorească înainte de a o felia.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu