Cu siguranță și vouă vi s-a întâmplat să vă rămână cozonac după sărbători și nu ați știut ce să faceți cu el. Am găsit eu o idee bună.
Aveți nevoie de: 200 gr cozonac, 250 gr făină albă, 80 gr zahăr, 1 ou, 200 ml lapte, 70 ml ulei floarea soarelui, 100 gr ciocolată, 1 plic praf de copt, zahăr pudră, puțin unt.
Cozonacul se rupe bucățele.
Peste el se adaugă făina albă, zahărul și praful de copt.
Se amestecă toate până la omogenizare.
Într-un alt bol se sparge oul și se bate puțin cu telul.
Peste el se adaugă laptele și uleiul.
Se amestecă cu telul până la omogenizare, apoi se toarnă peste ingredientele uscate.
Se amestecă bine cu lingura. Apoi se adaugă bucățelele de ciocolată.
Se amestecă până la omogenizare.
Se ia forma rotundă, se unge cu unt și se presară cu niște făină albă. În ea se toarnă compoziția și se nivelează.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45 minute.
După ce se scoate de la cuptor, se lasă 15-20 minute, apoi se răstoarnă.
Deasupra se presară niște zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu