vineri, 3 mai 2019

Cornuri cu iaurt

Aveți nevoie de: 450 gr făină albă 000, 2 iaurturi (adică 250 gr), 1 ou, 1 plic drojdie uscată, 100 gr zahăr + 2 linguri, 70 gr unt moale, coaja rasă de la 1/2 lămâie, dulceață, 2 gălbenușuri, lapte.
Într-un castron încăpător se pune făina albă, drojdia și 2 linguri de zahăr și se amestecă.
Într-un alt vas se toarnă iaurturile. Se adaugă 100 gr zahăr, 1 ou, untul moale tăiat cuburi și coaja de lămâie rasă.
Se amestecă bine cu furculița, până la omogenizare.
Se adaugă apoi treptat amestecul de făină.
Se amestecă la început cu furculița, apoi cu mâna, apoi se răstoarnă compoziția pe masa presărată cu puțină făină albă și se frământă până obțineți o compoziție elastică ce nu se mai lipește de mână. Apoi se formează din tot aluatul o bilă care se așază înapoi în castron.
Se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit 2 ore.
După aceea se răstornă înapoi pe masa presărată cu puțină făină și se taie în două. Din fiecare jumătate se formează un cilindru care se taie în 5-6 părți egale.
Fiecare se întinde cu sucitorul în formă de cerc: pe un capăt se pun 2-3 linguri de dulceață (eu am folosit la câteva dulceață de afine, la restul de rubarbă). Aluatul din jurul dulceții se unge, cu ajutorul pensulei, cu lapte.
Se ridică aluatul din capăt și se acoperă dulceața și se presează cu degetul în jurul dulceții.
Partea de aluat rămasă se taie fâșii cu feliatorul, având grijă să nu tăiați aluatul până la capăt.
Apoi se rulează și se formează un C și se așază în tava învelită în hârtie de copt.
Se ung cornurile cu gălbenuș bătut puțin cu furculița.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu