miercuri, 22 mai 2019

Brioșe sărate cu dovleac

Aveți nevoie de: 250 gr dovleac plăcintar (fără coajă și tăiat cubulețe), 1 ceapă albă tocată mărunt, 2 ouă, 120 ml lapte, 20 ml ulei măsline, 40 gr brânză Grana Padano rasă, 280 gr făină albă 000, 1 praf de copt, 50 ml ulei floarea soarelui, sare.
În tigaie se pune uleiul de măsline și se adaugă ceapa tocată, la călit. După ce devine sticloasă, se adaugă cubulețele de dovleac.
Se adaugă puțină sare și se amestecă, pe foc, timp de 5 minute.
Într-un bol încăpător se sparg ouăle. Peste ele se adaugă laptele.
Se adaugă apoi uleiul de floarea soarelui și făina albă.
Se mai adaugă brânza rasă, 1 linguriță sare și praful de copt.
Se mixează toate ingredientele timp de 2-3 minute, apoi se adaugă legumele călite.
Se amestecă cu lingura până la încorporare, apoi se pune compoziție în forme, umplând două treimi din înălțimea lor. Deasupra se presară mac sau semințe de susan.
Tava cu formele umplute se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 20 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu