vineri, 26 august 2016

Dulceata de coji de pepene

O delicatesa!
Pana nu demult nici nu stiam de ea: dar acum am gasit si reteta la bucatarul priceput.
Aveti nevoie de coaja de la 1 pepene verde (de cca 8 kg), 300 ml otet, cca 1 kg zahar, zeama de la 1 lamaie si o pastaie de vanilie.
Coaja de pepene se curata de partea verde si apoi se taie cubulete.
Vedeti cat cantaresc cubuletele: eu am avut 2 kg si atunci am pus 2 litri de apa la fiert impreuna cu 300 ml otet. Cand incepe sa clocoteasca se adauga cubuletele si se fierb timp de 2 ore.
Se pun apoi in strecuratoare si se spala bine cu apa rece, apoi se lasa la scurs, chiar apasand putin cu o lingura pentru a indeparta excesul de lichid.
Iar se cantareste cantitatea obtinuta si se va folosi atata zahar cat este cantitatea de cubulete.
Eu am obtinut 1 kg de cubulete de coji si am folosit 1 kg de zahar.
Zaharul se dizolva in 500 ml apa care se pune la fiert: cand incepe sa clocoteasca se adauga cubuletele, zeama de lamaie si mijlocul pastaii de vanilie.
Se lasa la fiert pana se leaga siropul (adica vreo 2 ore).
Si este neasteptat de gustoasa.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu