De incercat, neaparat!
Aveti nevoie de: 300 gr faina alba, 3 oua, 1 lingura ulei de masline, sare, 100 gr spanac proaspat.
Spanacul se pune la fiert in apa clocotita pentru 5-10 minute.
Apoi se lasa la scurs.
Aluatul se obtine amestecand celelalte ingrediente intr-un vas incapator.
Dupa incorporare se rastoarna pa masa presarata cu putina faina alba si se framanta bine timp de 20 minute.
Spanacul scurs se toaca bine cu cutitul.
Apoi se adauga in aluat, impartindu-l peste tot (nu tot in acelasi loc).
Apoi se continua framantarea pana cand se incorporeaza bine in aluat.
Se formeaza o bila si se inveleste in folie alimentara: se tine la frigider o jumatate de ora.
Se rastoarna apoi pe masa presarata cu faina alba si se intinde cu sucitorul.
Se intinde si se intoarce pana obtineti o grosime de circa 1-2 mm.
Apoi se taie fasii lungi (cat e aluatul).
Taieteii obtinuti se lasa pe hartie la uscat: eu i-am lasat de seara pana dimineata.
Si apoi ii puteti folosi in ce retete vreti: eu am facut repede un sos din niste ceapa tocata calita in ulei impreuna cu niste morcovi dati pe razatoarea cu gauri mici, cu niste pasta de rosii si parmezan ras, condimentat cu sare si piper.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu