sâmbătă, 3 septembrie 2016

Macaroane cu branza la cuptor

Un adevarat deliciu!
Aveti nevoie de: 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt, 2 linguri de faina alba, 2 cani lapte, cel putin doua feluri de branza (cca 150 gr in total), o jumatate de conopida, 250 gr paste, sare, piper, nucsoara.
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Conopida se taie buchetele mici si se pune la fiert (se adauga in apa cand aceasta incepe sa clocoteasca) si se fierbe circa 5-7 minute. Apoi se scurge bine de lichid.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt 2-3 minute. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt si se mai calesc impreuna inca 3-4 minute.
Se adauga apoi faina alba si se amesteca.
Dupa incorporarea fainii, se adauga laptele si se amesteca pe foc pana se ingroasa compozitia. Se condimenteaza cu sare, piper si putina nucsoara.
Se adauga apoi cam doua treimi din branza.
Se amesteca pana se topeste branza.
Aici se adauga pastele si conopida, fierte si scurse de apa.

Se amesteca bine, apoi se toarna apoi totul intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt si se niveleaza. Deasupra se presara restul de branza.
Se da la cuptor pentru circa 15 minute (pana se rumeneste putin deasupra).
Se poate decora cu baby spinach dupa ce se scoate de la cuptor.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu