Pentru ca e concediu si pentru ca timpul alocat pentru gatit nu vreau sa fie prea mult, am incercat aceasta reteta vazuta pe net de ceva vreme: si pot sa confirm ca e delicioasa.
Aveti nevoie de: 500 gr biscuiti digestivi, 2 plicuri budinca de vanilie, 1 litru lapte, 300 ml frisca lichida; iar pentru glazura: 4 linguri de cacao, 1 ceasca de zahar, 5 linguri unt (la temperatura camerei) si 5 linguri de lapte caldut.
Frisca se bate bine cu mixerul.
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (pentru a fi mai consistenta, in loc de 1 litru puteti folosi doar 900 ml lapte la 2 plicuri budinca).
Se ia de pe foc, se lasa 10 minute la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta.
Biscuitii se faramiteaza la robot.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de biscuiti sfarmati, presand bine cu lingura (biscuitii se pot amesteca cu unt topit pentru a se tine mai bine).
Urmeaza un strat de crema, apoi un alt strat de biscuiti.
Din nou crema, iar ultimul strat trebuie sa fie de biscuiti.
Se tine la frigider pana pregatiti glazura.
Pentru a obtine glazura, se amesteca toate ingredientele intr-o cratita, pe foc, pana la omogenizare.
Glazura se toarna peste prajitura, niveland-o.
Se tine 4-5 ore la frigider inainte de servire.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu