Aveti nevoie de: 150 gr bulgur, 150 gr linte rosie, 1 morcov, 1 zucchini, ulei de masline, sare, piper, patrunjel sau coriandru.
Intr-un vas se pun cam 300 ml apa la fiert in care se adauga putina sare: cand incepe sa fiarba se adauga bulgurul, se opreste focul si se lasa deoparte, acoperit cu un capac, circa 30 minute.
Lintea se spala in apa rece, care apoi se arunca. Se pune in alta apa, curata, la fiert si se lasa 15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se scurge.
Morcovul si dovlecelul se spala si se taie cubulete.
Intr-o tigaie, pe foc, cu putin ulei, se adauga cubuletele de morcovi, iar dupa 8-10 minute se adauga si cubuletele de dovlecel: se mai calesc impreuna inca vreo 5 minute, iar la final se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-un vas incapator se pun impreuna bulgurul, lintea fiarta si scursa, legumele calite si niste patrunjel tocat (sau 1 lingurita din varianta uscata).
Se adauga si o jumatate de ceapa rosie taiata felii subtiri si se amesteca bine; daca e nevoie, mai adaugati sare si piper.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu