sâmbătă, 18 iunie 2016

Biscuiti

Aveti nevoie de: 200 gr unt, 1/2 cana zahar, 1 galbenus, 1 lingura smantana, 1 cana si jumatate de faina alba, 1 lingurita esenta de vanilie.
Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Apoi se adauga galbenusul.
Se mixeaza pana la incorporare, apoi se adauga smantana.
Se mixeaza bine, apoi se adauga esenta de vanilie si, pe rand, faina, mixand pana la incorporare.
Compozitia se pune apoi pe masa acoperita cu putina faina si se framanta pana se tine.
Aluatul obtinut se taia in doua si din fiecare jumatate se formeaza cate un cilindru, care se pune intr-o farfurie plata invelita in folie alimentara.
Se tin la frigider cam o ora, pana se intaresc.
Apoi se scot si se taie felii (le puteti incrusta cu varful cutitului cu diferite forme) si se asaza in tava invelita in hartie de copt.
Se dau la cuptor (preincalzit) la foc mic, pentru 15-20 minute.
Puteti face si o crema pentru biscuiti, din smantana, miere si scortisoara.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu