Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 3 oua, 200 gr zahar brun, 2-3 morcovi, 175 gr faina alba, 1/2 lingurita sare, 1 plic praf de copt, 1 lingurita scortisoara pudra, 1/4 ghimbir pudra, miez de nuca; pentru crema: 100 gr crema de branza, 100 gr zahar pudra, coaja de la 1-2 portocale.
Ouale se mixeaza bine, adaugand treptat zaharul brun. Apoi se adauga morcovii curatati si dati prin razatoarea cu gauri mici.
Se adauga apoi ingrediantele uscate (faina alba, sare, scortisoara, ghimbir, praf de copt) cernute.
La final se adauga si niste miez de nuca tocat.
Se amesteca pana la incorporare, apoi se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara imbracata in hartie de copt.
Se da la cuptor pentru 30-35 minute.
Intre timp se pregateste crema: se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra, apoi se adauga si coaja rasa de portocala.
Prajitura se scoate de la cuptor si se lasa 10 minute la racit. Apoi se acopera cu crema.
Si prajitura e gata.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu