duminică, 21 februarie 2016

Spaghetti alla puttanesca

Aveti nevoie de: 1 conserva de ton in ulei, fulgi de ardei, 1 catel de usturoi, 1-2 lingurite de capere, 2-3 fileuri de ansoa, 300 gr passata di pomodoro, cateva masline fara samburi (daca va plac), 200 gr spaghete, parmezan ras, sare.
Intr-un vas incapator se pune apa cu sare la fiert, pentru paste: cand incepe sa fiarba, se adauga spaghetele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, in alt vas se adauga uleiul din conserva de ton: se adauga fulgii de ardei si usturoiul tocat cu presa de usturoi si se amesteca.
Se adauga apoi caperele (spalate putin cu apa rece), ansoa si tonul rupt in bucatele.
Dupa 1 minut se adauga si passata de pomodori si maslinele, se amesteca si sa lasa pe foc 3-4 minute. Se adauga putina sare, dupa gust.
Peste sos se adauga spaghetele fierte si scurse, dar si 2 polonice din apa in care au fiert pastele.
Se amesteca pana se imbraca pastele in sos.
Se servesc cu parmezan ras deasupra.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu