Un deliciu!
Aveti nevoie de: 3 oua, 100 gr faina alba, 200 gr zahar, 50 gr ciocolata menaj (eu am folosit alba), 50 gr stafide.
Albusurile se separa si se bat spuma tare cu mixerul, adaugand pe rand 100 gr zahar. Apoi se adauga, tot pe rand, galbenusurile.
Dupa incorporarea acestora, se adauga treptat si faina.
Se adauga apoi stafidele si ciocolata rupta in bucatele.
Compozitia obtinuta se toarna in forme (eu am folosit rotunde, de briose).
Formele asezate intr-o tava se dau la cuptor pentru circa 25 minute.
Cu madeleinele merge un sirop de menta, pe care il puteti obtine punand la fiert 200 ml de apa in care se adauga o legatura de menta: ceaiul concentrat obtinut se strecoara apoi si se pune la fiert adaugand restul de 100 gr zahar pana se leaga siropul. Cu siropul fierbinte se ung madeleinele fierbinti.
Eu nu am mai facut siropul pentru ca unora nu le place menta, dar au fost bune oricum.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu