Ceva dulce ca Ziua Indragostitilor !
Aveti nevoie de: 2 oua, 200 gr faina alba, 100 gr zahar, 50 ml lapte, 50 ml ulei, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu; iar pentru crema: 6 oua, 150 gr faina, 150 gr zahar, 50 gr unt, 2 pliculete de zahar vanilat, un varf de cutit de sare.
Incepem cu pregatirea aluatului: ouale se mixeaza cu zaharul adaugat cate putin pe rand.
Se adauga uleiul si laptele incalzit, apoi faina si bicarbonatul stins in putin otet.
Se framanta pana obtineti aluatul, care apoi se intinde pe masa acoperita cu putina faina alba si se intinde cu sucitorul pana la o grosime de cca 2 mm.
Din aluatul subtire se taie patratele: fiecare patratel se modeleaza in forme metalice de tarte unse cu ulei; surplusul de pe margini se indeparteaza. Se dau la cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute. Apoi se scot si se lasa la racit.
Intre timp se pregateste crema: albusurile se bat spuma tare, adaugand treptat 100 gr zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de 50 gr zahar, apoi se adauga sarea si faina, amestecand bine.
Se subtiaza cu putin lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert; laptele fiert se toarna peste galbenusuri intr-un vas la bain-marie; se adauga si zaharul vanilat.
Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc: se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana ce acesta se topeste.
Apoi se adauga pe rand si albusurile batute spuma.
Cu ajutorul unui pos sau a unei seringi de ornat se umplu tartele, iar deasupra se decoreaza cu fructe dupa preferinte (eu am folosit kiwi, portocale si ananas).
Si chiar sunt asa de bune, dupa cat de bine si arata!
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu