miercuri, 10 februarie 2016

Pulpe marinate la cuptor

S-a intamplat si minunea asta: am gatit eu pulpe de pui; mi s-a spus ca au iesit bine, deci va scriu si voua reteta.
Eu am folosit vreo 22 de copanele (pentru invitati, evident): se spala inainte de folosire si li se indeparteaza eventualele pene ramase.
Pentru marinada am folosit: 13 linguri de ulei, 13 linguri de sos de soia, 7 linguri de miere, 3 catei de usturoi (curatati si dati prin razatoarea cu gauri mici), 2 linguri de mustar, niste piper dupa gust - eu nu am mai folosit sare pentru ca e sarat sosul de soia. Se amesteca bine toate ingredientele intr-un vas incapator.
Pulpele se pun in vasul cu sosul si se intorc pe toate partile ca sa se imbrace in sos.
Pulpele trebuie lasate la marinat cateva ore, la rece. Eu le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata, direct in tava in care urma sa le bag la cuptor, acoperite cu folie.
A doua zi se da tava la cuptorul preincalzit pentru circa o ora: dupa o jumatate de ora se scoate tava si se intorc pulpele si pe cealalta parte.
Si vor iesi foarte bune: ii cred pe cuvant pe cei care le-au gustat.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu