sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Briose cu afine

Un desert delicios!
Aluatul de briose se prepara foarte simplu: 250 gr de faina alba se pune intr-un vas incapator impreuna cu 1 pliculet de praf de copt, 160 gr iaurt si 80 gr unt la temperatura camerei si se amesteca toate impreuna. Apoi se adauga niste afine in compozitie si se amesteca incet cu lingura.
Separat se mixeaza bine 2 oua cu 150 gr zahar si se adauga peste amestecul de faina.
Se amesteca pana la incorporare, iar apoi se umplu formele de briose (eu am folosit forme de silicon). Deasupra se presara, peste fiecare, niste zahar. Se aranjeaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru circa 20-25 minute.
Intre timp se prepara si un sos de afine: 2 linguri de apa se pun intr-un ibric, se adauga cam doi pumni de afine si 2 linguri de zahar si se fierb 5 minute.
Dupa ce au fiert se strecoara afinele, pastrand siropul.
O cutie de 150 gr crema de branza se amesteca cu 3 lingurite de zahar pudra si se amesteca bine impreuna, apoi se adauga putin sirop de afine si se amesteca pana la incorporare.
Briosele se lasa la racit dupa ce se scot din cuptor.
Briosele reci se decoreaza cu amestecul din crema de branza, iar deasupra se presara cateva afine.


POFTA BUNA !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu