marți, 28 octombrie 2014

Budinca de paine

O alta posibilitate (delicioasa) de a folosi painea!
Aveti nevoie de: 6-7 felii de paine, 1 cana de lapte, 1 cana de lapte de cocos, 1-2 linguri stafide, 2 oua, 3 linguri pline de zahar, 1/2 lingura esenta de vanilie, putina scortisoara, pesmet, 3 linguri pline de zahar brun, 30 gr unt, putina esenta de rom.
Painea se taie cubulete cu cutitul: peste cubulete se adauga laptele si laptele de cocos si se amesteca incet cu lingura.
Se adauga apoi stafidele si se amesteca.
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, esenta de vanilie si scortisoara cu mixerul.
Apoi se toarna peste cubulete de paine, amestecand totul cu lingura.
Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent, iar deasupra se presara pesmet.
Vasul se da la cuptor (preincalzit) pentru 40 minute.
Intre timp se pregateste un sos punand intr-un vas pe foc o jumatate de cana de apa, zaharul brun, untul si esenta de rom, fierband totul cateva minute.
Se serveste calda, cu sos deasupra peste fiecare portie.





POFTA BUNA !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu