Una din multele versiuni ale acestei retete :)
Aveti nevoie de: 1 ceapa rosie, 2 catei de usturoi, putin unt, sare, piper, chimen praf, 2 rosii, niste pasta de rosii, putin zahar, cas ras, 3 oua.
Ceapa rosie se toaca marunt; la fel si usturoiul.
Se pun la calit in unt, intr-o tigaie adanca.
Se adauga sare, piper si niste chimen praf, se amesteca si se lasa pe foc 10 minute.
Rosiile se taie cubulete si se amesteca cu bulionul si putin zahar; impreuna se toarna in tigaia de pe foc. Se mai lasa inca 5-6 minute, pana incepe sa scada.
Apoi cu lingura se fac niste gauri in compozitie in care se pun ouale (avand grija sa nu spargeti galbenusurile).
Se pune capacul si se lasa pe foc 5 minute.
Apoi se presara deasupra niste cas ras si se mai lasa pe foc inca 2-3 minute (cu capacul pus).
La final se mai poate pune niste piper deasupra.
Se servesc calde si sunt delicioase.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu