La cererea venita din Suedia, l-am asteptat pe Liviu cu aceasta prajitura, preferata lui.
Pentru blat aveti nevoie de: 10 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri pline de faina alba, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu dizolvat intr-o lingurita de otet, 3 linguri cacao.
Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se bat cu mixerul, adaugand pe rand zaharul.
Apoi se adauga (tot pe rand) faina, amestecand cu o lingura de lemn.
Albusurile se bat spuma tare.
Peste galbenusurile batute se adauga cacao, apoi bicarbonatul dizolvat in otet.
Apoi, pe rand, se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand cu grija, ca sa nu scoateti tot aerul din ele.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava invelita in hartie de copt.
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru 45 minute.
Blatul obtinut se lasa la racit.
Apoi pregatim crema, pentru care aveti nevoie de: 2 budinci de vanilie, 500 ml lapte, 1 pachet de unt si 5 linguri pline de zahar.
Budincile se pregatesc conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se lasa la racit, amestecand mereu ca sa nu se intareasca.
Untul moale, la temperatura camerei, se freaca bine cu zaharul, pana la incorporare, iar crema obtinuta se toarna peste budinca racita, amestecand bine cu lingura.
Peste blatul racit se intinde crema, niveland-o. Se da la frigider pentru un sfert de ora, timp in care se bate un pachet de 250 ml frisca vegetala.
Deasupra se intinde frisca batuta, apoi se presara fulgi de ciocolata (sau ciocolata rasa).
Si e delicioasa!
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu