vineri, 7 noiembrie 2014

Vinete cu branza la cuptor

Aveti nevoie de: 2 vinete medii, 1 catel de usturoi, 1 ardei verde, 2-3 rosii, niste pasta de rosii, 100 gr telemea, sare, piper, ulei de masline, ulei de floarea soarelui.
Vinetele se spala si se taie felii pe lungime; se sareaza si se lasa cateva minute. Apoi se absoarbe apa de pe ele cu niste prosoape de bucatarie.
Feliile de vinete se prajesc pe ambele parti in ulei de floarea soarelui si se scot pe prosoape de bucatarie din hartie.
Apoi trecem la sos: se pune pe foc un vas cu niste ulei de masline. Cand e fierbinte, se adauga usturoiul curatat si tocat marunt si ardeiul taiat cubulete, condimentand cu sare si piper. Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa pe foc 3-4 minute cu capacul pus.
Se adauga apoi rosiile taiate cuburi si niste pasta de rosii amestecata cu putina apa (cat sa acopere toate legumele).
Se amesteca totul si se mai lasa pe foc inca cateva minute (pana incepe sa scada pasta de rosii).
Feliile de vinete se ruleaza, fiecare pe rand, punand in mijloc cate un cub de telemea. Rulourile se aranjeaza intr-o forma termorezistenta unul langa altul, iar deasupra se toarna sosul.
Se da la cuptor pentru 30 de minute.
Si sunt delicioase, mai ales calde.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu