Un deliciu !!!
Aveti nevoie de: 175 gr faina alba, 80 gr stafide, 4-5 lingurite de esenta de rom, 1 praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 125 gr unt moale, 150 gr zahar, 2 oua, 3 banane coapte, 1 lingurita esenta de vanilie, cca 50 gr alune tocate, putina sare.
Stafidele se fierb 8 minute in romul inmultit cu apa.
Intr-un bol se amesteca cu o lingura de lemn faina alba cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Intr-un alt vas se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga pe rand cele doua oua.
Peste compozitia cu unt se adauga bananele pisate, continuand mixarea.
Tot aici se adauga apoi alunele tocate si stafidele (scurse de lichid), iar apoi si esenta de vanilie. Dupa incorporarea tuturor ingredientelor, se adauga pe rand amestecul de faina alba.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de cozonac (invelita in hartie de copt).
Tava se da la cuptor (preincalzit, bineinteles) pentru circa 60 minute.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa la racit inainte de feliere.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu