sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Pateuri cu ciuperci

Aveti nevoie de: 1 aluat de foietaj, 200 gr ciuperci, 1 ou, 1 galbenus, 50 gr smantana, 1 legatura de ceapa verde, ulei, sare, piper.
Ciupercile curatate si spalate se scurg de apa si se taie marunt. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt.
Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa cu ciupercile, iar cand ceapa devine sticloasa, se adauga sare si piper, dupa gust.
Dupa ce s-a racit, in compozitie se adauga oul, apoi smantana si se amesteca pana la omogenizare.
Aluatul de foietaj decongelat se intinde pe masa, iar intr-un capat se toarna compozitia cu ciuperci.
Aluatul se ruleaza, apoi se taie bucati de circa 5 cm, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou batut.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 20-30 minute (pana se rumenesc).
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu