Aveti nevoie de: 1 kg carne tocata, 2 cepe, 1 kg de cartofi, 2 galbenusuri, 1 lingura ulei, 200 gr smantana, 3 linguri bulion, sare, piper, patrunjel, pesmet.
Cartofii de curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Cepele se curata, se taie marunt si se pun la calit in uleiul fierbinte.
Cand ceapa devine sticloasa, se adauga carnea tocata si se amesteca pe foc 2-3 minute. Apoi se ia vasul de pe foc, se adauga patrunjelul tocat si 1 galbenus, sare, piper si 2 linguri bulion si se amesteca bine.
Cartofii fierti se piseaza.
Un vas se tapeteaza cu ulei si putin pesmet si se toarna un rand de cartofi pisati, apoi compozitia de carne tocata, iar deasupra iar cartofi.
Se prepara un sos din smantana, 1 lingura de bulion si 1 galbenus.
Acest sos se toarna in vasul cu cartofi, nivelandu-l pe deasupra, iar vasul se introduce in cuptorul preincalzit timp de o ora.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu