Am folosit: 300 gr faina alba, 1 pliculet de drojdie uscata, 1 lingurita si jumatate de sare, o cana de apa calduta, un varf de cutit de zahar.
Puneti faina intr-un vas incapator si adaugati sarea; faceti in mijloc o gaura in care puneti drojdia: peste drojdie adaugati un varf de cutit de zahar si 2 linguri de apa calduta si amestecati.
Adaugati apoi apa calduta si amestecati totul; framantati pana obtineti aluatul. Apoi acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l la dospit cam 1 ora si jumatate.
Dupa ce a crescut, puneti aluatul pe masa acoperita cu putina faina alba si framantati pana se incheaga bine compozitia. Modelati o franzela si puneti-o in tava acoperita cu hartie de copt: increstati-o deasupra cu cutitul.
Introduceti tava in cuptorul fierbinte si lasati-o cam 45 de minute (o sa vedeti ca e gata cand capata culoare). Pentru siguranta o puteti verifica si cu scobitoarea, sa nu ramana necoapta in mijloc.
O sa obtineti o paine la fel de buna pe cat miroase de bine!
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu