miercuri, 9 octombrie 2013

Tort de kiwi cu branza

Aveti nevoie de: 200 gr fursecuri/biscuiti, 300 gr branza de vaci, 1 kiwi, 100 gr unt, 100 gr zahar, 100 gr zahar pudra, 30 gr cacao, 4 oua, 1 pliculet zahar vanilat, 1 pliculet de gelatina.
Fursecurile se piseaza si se adauga cacao peste ele, amestecand bine. Intr-o tigaie se topeste pe foc untul, care se toarna apoi peste fursecuri, amestecand pana la omogenizare.
Intr-o forma de tort (fara fund) se aseaza compozitia de fursecuri, se preseaza bine si se pune la frigider.
Galbenusurile se amesteca la bain-marie (adica pe aburi) cu zaharul pudra si cu cel vanilat.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul tos, apoi se pun impreuna cu crema de galbenusuri si branza de vaci. Se adauga si gelatina preparata si se amesteca bine.
Compozitia de toarna peste fursecurile scoase de la frigider.
Tortul se tine la frigider pana in momentul servirii.
Inainte de servire, se decoreaza cu felii de kiwi (sau cu fructe confiate).
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu