vineri, 11 octombrie 2013

Supa de andive cu alune

Aveti nevoie de: 400 gr andive, 100 gr mazare din conserva, 100 gr smantana, 1 legatura de ceapa verde, 50 gr alune, ulei, sare, piper alb.
Ceapa verde spalata se taie in bucati de cca 5 cm si se pune la calit in ulei incins. Andivele se desfac frunza cu frunza, se trec repede sub jet de apa (apoi se sterg imediat, altfel capata un gust amar) si se pun peste ceapa, la calit (se pastreaza cateva frunze din mijloc, pentru decor).
Se lasa pe foc pana se inmoaie, apoi se adauga 700 ml apa si sare si se fierb pe foc mic.
Cand sunt fierte, se iau de pe foc si se mixeaza; apoi se pun iar pe foc, se adauga smantana si boabele de mazare si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
Se orneaza cu frunzele de andive pastrate si alune (si crengute de menta).
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu