joi, 14 februarie 2013

Tort de piscoturi

Aveti nevoie de: un pachet de piscoturi (cu 4-5 randuri), 500 ml frisca, 2 iaurturi mari (unul simplu si unul cu fructe), 2 pliculete de gelatina, 1 compot (ananas felii, piersici etc.).
Intr-un vas se prepara gelatina: se amesteca 2 cani de apa rece cu praful de gelatina, se pune pe foc cateva minute (pana isi schimba culoarea) si apoi se lasa la racit.
Zeama de pe compot sa toarna intr-un bol, iar fructele se aseaza pe fundul unei cratite cu diametrul mare (invelita inainte cu folie alimentara).
Intr-un vas incapator se bate frisca cu mixerul pana devine tare; se adauga pe rand iaurturile continuand sa mixati. Se adauga apoi si gelatina racita.
Turnati din acest amestec peste fructele din cratita, pana le acoperiti (acest amestec trebuie sa ajunga pentru 4 straturi).
Apoi asezati un rand de piscoturi inmuiate putin in zeama de compot.
Apoi turnati iar amestecul cu frisca, apoi iar strat de piscoturi.
Ingredientele indicate ar trebui sa va ajunga pentru trei straturi de piscoturi (pe care trebuie sa le asezati perpendicular fata de randul asezat anterior), iar ultimul strat turnat trebuie sa fie din compozitia de frisca.
Dupa ce ati terminat de turnat compozitia in cratita, acoperiti cu folie alimentara si tineti la frigider cateva ore (eu il fac de obicei seara si il las pana in ziua urmatoare).
Pentru a-l scoate, trebuie sa indepartati folia alimentara pusa ultima data si sa il rasturnati cu grija pe o tava (de fapt puneti tava deasupra si le intoarceti pe amandoua deodata ;) ). Rezultatul e cam asa:
Si e delicios, vorba nepotelului meu ;)
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu