duminică, 3 februarie 2013
Deliciu cu rodie
Aveti nevoie de: 500 ml lapte, 150 gr zahar, 80 gr faina alba, 2 rodii, 3 oua, 2 gr sare,30 gr unt
Rodiile se taie in doua si li se scoate miezul, avand grija sa ramana intacta coaja.
Albusurile se separa de galbenusuri, se bat pana devin spuma adaugand sarea si treptat 50 gr zahar. Galbenusurile se bat bine cu restul de zahar si faina, apoi se subtiaza cu putin lapte rece.
Restul de lapta se pune la fiert, apoi se toarna peste galbenusuri. Se amesteca tinand vasul la bain-marie. Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc, apoi se adauga untul si spuma de albus, amestecand pana la omogenizare.
Cand crema s-a racit, se amesteca cu miezul de rodii si se toarna in cupe.
Pentru un aspect mai interesant, puteti pune in cupe cojile de rodii si pe acestea sa le umpleti cu crema, decorand deasupra cu frisca ;)
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu