marți, 5 februarie 2013

Galuste din mamaliga

Aveti nevoie de: 200 gr faina malai, 100 gr carnati/crenvusti, 100 gr spanac congelat, 30 gr branza, 2 oua, ulei, sare, vegeta, piper alb, 4 gr nucsoara.
Intr-un vas puneti 500 ml de apa la fiert impreuna cu vegeta si jumatate din cantitatea de nucsoara, iar cand clocoteste adaugati treptat faina de malai pana se formeaza mamaliga. Apoi luati vasul de pe foc, adaugati pesmetul si ouale si amestecati bine.

Spanacul se decongeleaza, se scurge de apa si se condimenteaza cu sare si piper. Carnatii se taie in bucati mici si se prajesc in putin ulei.
Din mamaliga (calda) se formeaza in mana forme rotunde; in mijloc se face o gaura si se pune spanac si cate o bucata de carnati, apoi galustele se inchid bine. (In loc de galuste, puteti pune mamaliga in forme mici, de ex de savarine, apoi puneti spanac, o bucata de carnat si iar mamaliga pentru a le acoperi).

Galustele astfel formate se aseaza intr-o tava, deasupra se presara branza rasa marunt si nucsoara si se coc in cuptorul incins pentru circa 15 minute.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu