vineri, 25 martie 2022

Fursecuri cu lămâie

Aveți nevoie de: 1 lămâie, 200 gr făină albă 000, 1 ou, 4 linguri zahăr, 50 ml ulei floarea soarelui, 1 plic praf de copt, 1 vârf de cuțit de sare, zahăr pudră. 

Într-un bol se sparge oul și se adaugă zahărul și coaja rasă de lămâie. 

Se amestecă bine cu telul. 

Apoi se adaugă uleiul. 

Se amestecă până la omogenizare. 

Lămâia se stoarce și zeama strecurată se adaugă în bol. 

Se amestecă bine. 

Se adaugă apoi, pe rând, făina albă amestecată cu praful de copt. 

Se amestecă, apoi se frământă cu mâna câteva minute, până nu se mai lipește de mână. 

Se formează apoi bile din compoziție care se tăvălesc prin zahăr pudră. 

Bilele se așază în tavă învelită în hârtie de copt. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute. 

Sunt delicioase! 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu