Afară plouă, așa că ne binedispunem cu niște brioșe. Pentru această rețetă aveți nevoie de: 1 compot ananas, 5 ouă, 150 gr zahăr, 150 gr fulgi cocos, 150 ml lapte, 100 ml ulei floarea soarelui, 300 gr făină albă 000, 1/2 plic praf de copt, 1 lămâie, 100 gr zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 1 vârf de cuțit de sare.
Ouăle se sparg și se separă albușurile și gălbenușurile. Albușurile se mixează bine, adăugând, pe rând zahărul.
După ce obțineți o spumă tare, se adaugă pe rând gălbenușurile. După încorporare, se adaugă fulgii de cocos. Apoi se adaugă uleiul. După omogenizare se adaugă laptele. Apoi se adaugă zahărul vanilat, coajă rasă de lămâie și sarea. Se mixează. Apoi se adaugă, pe rând, făina albă amestecată cu praful de copt. Se mixează până la omogenizare.Apoi se pun 2-3 linguri de compoziție în forme de brioșe (să nu umpleți formele până sus, că vor crește la cuptor).
Deasupra fiecărei brioșe se pun 2-3 bucătele de ananas.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 20-25 minute. Se scot și se lasă la răcit.Se pregătește o glazură din zeama de la 1 lămâie și zahărul pudra.
Se pun 2-3 lingurițe pe fiecare brioșă.Și sunt gata de devorat.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu