Aveți nevoie de: 30 gr unt, 1/2 linguriță semințe de chimen, 1 ceapă medie, 2 căței de usturoi, 1/2 linguriță boia, 1/2 linguriță coriandru pudră, 2 roșii, 1 cană linte, 1/2 linguriță curcuma, zeamă de la jumătate de lămâie, iaurt, coriandru verde, sare.
Ceapa se toacă mărunt.
Untul se pune la topit în tigaie adâncă. După ce începe să se topească se adaugă semințele de chimen.
Apoi se adaugă ceapa tocată. După ce devine sticloasă, se adaugă usturoiul dat de răzătoarea măruntă, pudra de boia și de coriandru.Se amestecă pe foc 1-2 minute.Apoi se adaugă roșiile tăiate cuburi. Se amestecă și se lasă pe foc până scade lichidul și se înmoaie roșiile.
Separat lintea se pune în apă la fiert (la o cană de linte aproape 2 căni de apă).
Când e fiartă lintea, se adaugă peste ea curcuma și niște sare. Se amestecă.Lintea se toarnă apoi în tigaie.Se adaugă și coriandrul verde tocat și zeama de la 1/2 lămâie.Se amestecă bine.Se servește cu iaurt. Și e delicioasă!
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu