vineri, 4 februarie 2022

Cornulețe din făină integrală

Aveți nevoie de: 250 gr făină integrală, 1 ou și 1 gălbenuș, 40 gr unt la temperatura camerei, 60 gr zahăr, 1/2 plic drojdie uscată, 125 gr iaurt, 1/4 linguriță sare, esență de lămâie, dulceață, zahăr pudră. 

Într-un bol încăpător se pune făina, untul cuburi, iaurtul. 

Se adaugă 1 ou și zahărul. 

Apoi și drojdia, sarea și esența de lămâie. 

Se frământă bine (până nu se mai lipește de mână). Apoi se formează o bilă. 

Se acoperă cu un prosop și se lasă 1 oră la dospit. Apoi se pune pe masa cu puțină făină albă. Se întinde cu sucitorul în cerc. 

Se taie în triunghiuri cu feliatorul. 

Pe latura de la bază se pune dulceață (eu am folosit de caise și de afine). 

Apoi se rulează spre vârf. 

Se așază în tava învelită în hârtie de copt. Se ung cu gălbenușul bătut cu un strop de lapte. 


Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute. 

După ce se scot de la cuptor, se presară peste ele zahăr pudră. 

POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu