miercuri, 16 februarie 2022

Plăcintă cu brânză la cuptor

Aveți nevoie de: 500 gr făină albă, 1 plic drojdie uscată, 5 gr sare, 7 gr zahăr, 40 ml ulei floarea soarelui, 250 ml apă călduță, 200 gr brânză de vaci, 200 gr caș ras, 1 ou, puțin unt. 

Într-un vas se toarnă apa, apoi se adaugă drojdia și zahărul. 

Se amestecă cu telul. Se acoperă vasul și se lasă 20 minute la dospit. Apoi se amestecă iar puțin cu telul.

Apoi se adaugă făina albă, uleiul și sarea. 

Se amestecă bine cu mâna, direct în bol. 

Apoi se lasă la dospit, acoperit, 45 minute. Se răstoarnă apoi se masa cu puțină făină. Se formează un cilindru care se taie în trei. 

Fiecare bucată se face bilă, care se întinde apoi pe masă cu mâna în formă de cerc. 

Cele două feluri de brânză se amestecă. 

Pe cercul de aluat se pun 2-3 linguri de brânză. 

Apoi marginile se ridică de jur împrejur și se lipesc în mijloc. 

Se apasă iar pentru a aplatiza aluatul. 

Se pun în tava cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puțină sare. 

Deasupra se mai pun 1-2 linguri de amestec de brânză, lăsând marginile libere. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 30 minute. 

După ce se scot, se ung marginile cu unt. 




POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu