luni, 29 noiembrie 2021

Gogoșele cu ricotta

Aveți nevoie de: 1 cutie (250 gr) ricotta, 80 gr griș, 1 ou, 30 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 vârf de cuțit de sare, ulei pentru prăjit, zahăr pudră. 

Se ia o pungă cu fermoar: se adaugă grișul. 

Se toarnă zahărul vanilat, zahărul și sarea. 

Apoi și praful de copt. Se sparge și oul. Se adaugă ricotta cu lingura. 

Se închide fermoarul și se amestecă bine cu mâna pâna la omogenizare. Se aplatizează pe masă și se lasă deoparte 15-20 minute. 

Apoi se pune ulei la încălzit. Se taie un colț al pungii și se strânge până începe să iasă aluatul și se taie gogoșele de 2-3 cm. 

Se prăjesc în ulei fierbinte, pe ambele, părți până se rumenesc. Se scot pe prosop de hârtie. Apoi deasupra se presară zahăr pudră. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu