duminică, 28 noiembrie 2021

Lasagna cu tăieței

Aveți nevoie de: tăieței instant, 400 gr sos bechamel, o ceapă, un morcov, 400 gr passata de roșii, 300 gr carne tocată (sau 100 gr soia granule), mozzarella rasă, sare, piper, ulei. 

Se pregătește sosul ragù: ceapa se toacă mărunt, la fel și morcovul. Se pun la călit în puțin ulei fierbinte. După ce se înmoaie, se adaugă carnea tocata (sau soia înmuiată în apă fierbinte și stoarsă apoi bine de lichid). Se amestecă câteva minute. Se condimentează cu sare și piper. Apoi se adaugă pasta de roșii. Se lasă pe foc 10-15 minute, amestecând din când în când. 

Se ia o tavă ceramică: se toarnă pe fundul tăvii niște sos bechamel. Se adaugă pătrățelele de tăieței pentru a acoperi toata suprafața tăvii. 

Deasupra se toarnă jumătate din sosul de roșii. Apoi se presară mozzarella rasă. Se toarnă apoi sosul bechamel. 

Se adaugă încă un strat de pătrățele de tăieței. Apoi restul de sos de roșii. Iar deasupra se acoperă cu mozzarella rasă. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 35 minute. 


POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu