marți, 14 decembrie 2021

Turtă dulce (de post)

Aveți nevoie de: 250 gr făină albă, 1 plic praf de copt, 100 gr zahăr tos, 50 ml miere, 100 gr margarină, 1 linguriță esență de vanilie, scorțișoară după gust, bombonele decor. 

Într-un ibric se toarnă zahărul și mierea; se adaugă margarina cuburi. 

Se pune ibricul pe foc mic-mediu, amestecând din când în când, până se topește zahărul și margarina. 

Într-un bol se pune făină albă și praful de copt. 

Se adaugă esența de vanilie și scorțișoara. 

Se toarnă în bol, încet, compoziția cu margarină, amestecând cu lingura. Se amestecă până se obține un aluat ca plastilina. 

Se lasă la răcit 30 minute. Apoi se întinde cu sucitorul (aluatul nu trebuie să fie prea subțire, circa 0,5-1 cm). Se taie cu formele pe care le doriți. 

Se pun în tava învelită în hârtie de copt. 

Eu am făcut o jumătate de porție și atâtea mi-au ieșit.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 10 minute. După ce se scot de la cuptor, se lasă puțin la răcit. 

Se decorează cu bombonele, după preferințe (eu am lipit bombonelele cu puțină glazură de zahăr pudră). 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu