duminică, 3 octombrie 2021

Brioșe pufoase cu dovleac

Aveți nevoie de: 250 gr dovleac, 2 ouă, 70 gr amidon, 250 gr zahăr, 150 ml ulei, 250 gr făină albă 000, 1 plic praf de copt, nucșoară, zahăr pudră. 

Dovleacul se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Într-un bol se pun ouăle și se bat bine cu telul.

Apoi se adaugă pe rând zahărul. 

Se amestecă bine. 

Se adaugă uleiul, continuând să amestecați.

După încorporare se adaugă amidonul. 

După omogenizare, se adaugă, pe rând, făina albă. Se amestecă bine. Apoi se adaugă și praful de copt. După încorporare, se adaugă dovleacul ras. 

Se amestecă bine cu lingura. Apoi se adaugă nucșoară dată de răzătoarea cu găuri mici, după gust.

Se amestecă bine. 

Apoi se pun cam 2 linguri de compoziție în fiecare formă de brioșe. 

Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru circa 25 minute. 

După ce se scot de la cuptor, se lasă la răcit un sfert de oră, apoi deasupra se presară zahăr pudră. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu