miercuri, 13 octombrie 2021

Ciocănele la cuptor

Aveți nevoie de 7-9 ciocănele, sare, piper, boia, 200 gr iaurt, 1 linguriță muștar, 1 linguriță zeamă lămâie, 2-3 pătrunjel verde tocat, pesmet, unt.

Pulpele se presară cu sare, piper și boia. 

Se freacă cu mâna ca să pătrundă bine condimentele în carne (pe ambele părți). 

Într-un bol se amestecă iaurtul cu muștarul, pătrunjelul tocat și zeama de lămâie. 

Se amestecă bine. 

Pulpele condimentate se așază într-o tavă. Deasupra se toarnă amestecul de iaurt. 

Se întorc pulpele pe ambele părți, ca să se îmbrace în sos. Se acoperă cu folie și se lasă o jumătate de oră la marinat, în frigider. 

Se tăvălesc apoi prin pesmet. 


Se așază într-o tavă învelită în hârtie de copt. Deasupra fiecărei pulpe se pune un cubuleț de unt. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 45 minute. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu