Aveți nevoie de: 1/2 praz, cca 250 gr spaghete, 2 gălbenușuri, 100 gr smântână, 60 gr parmezan ras, sare, piper, 20 gr unt, ulei.
Spaghetele se pun la fiert în apă cu sare.
Prazul se spală și se taie felii subțiri. Se pun la călit în puțin ulei încins.
Se adaugă cam 3 linguri de apă de pe spaghete: se amestecă din când în când. După ce se înmoaie se toarnă în bol: se mixează cu mixerul vertical (păstrați câteva bucățele pentru final).Apoi se adaugă smântâna și parmezanul ras. Se mixează bine. Apoi se adaugă gălbenușurile. Se amestecă cu telul până la încorporare. Se condimentează, după gust, cu sare și piper.Spaghetele se scurg de apă. Se pune în tigaie o bucată de unt la topit, se adaugă și puțin ulei. Apoi se adaugă spaghetele și se lasă cam un minut.
Apoi se toarnă și amestecul de praz. Se amestecă pe foc câteva minute până se îmbracă spaghetele în sos.Se servesc decorate cu bucățelele de praz păstrate.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu