Aveți nevoie de: 1 măr, 1 ou, 150 ml lapte, 60 ml ulei, 10 ml oțet, 150 gr făină albă, 70 gr zahăr, 1/2 plic praf de copt, puțin unt.
În bol se sparge oul și se adaugă laptele și uleiul.
Se adaugă oțetul de mere, praful de copt, 60 gr zahăr.Se adaugă și făina albă. Se mixează bine.Mărul se spală și se taie felii. Mijlocul se îndepărtează.
O tigaie se unge cu unt, se presară zahăr. Se așază feliile de măr. Deasupra se toarnă compoziția. Se nivelează.Se lasă pe foc cu capacul pus 15-18 minute.
Apoi se răstoarnă cu ajutorul unei farfurii plate. Se pune înapoi în tigaie și se lasă cu capacul pus încă 10-12 minute.Se ia de pe foc și se pune pe platou la răcit vreo 20 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu