sâmbătă, 29 februarie 2020

Paste cu sos de roșii și ton

Azi avem paste în meniu.
Aveți nevoie de: 300 gr paste scurte, 1/2 ceapă albă, 200 gr ton conservă, 200 ml smântână lichidă, 2 linguri ulei măsline, 300 gr passata de roșii, pătrunjel verde, sare, piper.
Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Ceapa tocată se pune la călit în uleiul de măsline. După ce devine sticloasă, se adaugă passata de roșii.
Se amestecă, adăugând puțină sare și piper.
După primul clocot, se adaugă tonul scurs și mărunțit.
Se amestecă pe foc 4-5 minute, apoi se adaugă smântâna.
Se amestecă bine, iar după 3-4 minute se adaugă pastele fierte și scurse de apă.
Se amestecă până când pastele se îmbracă în sos. Apoi se ia de pe foc și se adaugă pătrunjel verde tocat.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu