miercuri, 5 februarie 2020

Macaroane cu brânză la tigaie

Aveți nevoie de: 150 gr macaroane lungi, 50 gr brânză cheddar, 50 gr caș ras, 50 gr telemea, pătrunjel verde tocat mărunt, 3 ouă, 150 ml lapte, 50 ml lapte, sare, piper, ulei.
Macaroanele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se scurg de apă.
Apoi într-o tigaie unsă cu puțin ulei se așază macaroanele, câte una, pe rând, în cerc, până se acoperă tot fundul.
Deasupra se presară brânză cheddar rasă, apoi caș ras, telemea bucățele și niște pătrunjel tocat.
Apoi se așază, tot în cerc, un alt strat de macaroane.
Apoi urmează un alt strat de brânzeturi cu pătrunjel, apoi iar un strat de macaroane (în funcție de mărimea tigăii, obțineți 3 sau 4 straturi de macaroane).
Într-un bol se sparg ouăle, se bat cu furculița adăugând laptele și uleiul și condimentând cu sare și piper: se toarnă peste macaroane peste toată suprafața, în tigaia pusă pe foc.
Se lasă la foc mediu, cu capacul pus, 15 minute.
Apoi se răstoarnă pe farfurie.
Și se poate felia pentru a servi cald.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu