Aveți nevoie de: 250 gr ricotta, 120 ml lapte, 120 ml ulei, 1/2 lingură sare, 1 plic praf de copt, 400 gr făină albă 000, 1 conservă ton în ulei (150 gr), 70 gr murături, 1 lingură maioneză, 1/2 lingură pastă de roșii.
Într-un bol încăpător se amestecă ricotta, cu laptele, uleiul, sarea și praful de copt.
Apoi se adaugă, pe rând, făina albă.
Se amestecă la început cu lingura, apoi, după încorporarea a jumătate din făină, se răstoarnă pe masă și se frământă.
Se lasă deoparte.
În robot/blender se adaugă tonul mărunțit, murăturile, maioneza și pasta de roșii.
Se mixează bine.
Se ia un dreptunghi de hârtie de copt, se presară deasupra niște făină albă și se pune aluatul: se întinde cu sucitorul sub formă de dreptunghi.
Deasupra aluatului se întinde amestecul de ton și se nivelează.
Aluatul se rulează strâns.
Din rulada obținută se taie rulouri de circa 2 cm, care se așază în cercuri suprapuse într-o tavă rotundă (eu am folosit una cu fund detașabil).
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 35 minute.
Se lasă la răcit vreo 20 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu