vineri, 20 decembrie 2019

Pâine cu mozzarella

Pentru aluat aveți nevoie de: 250 gr făină albă, 30 gr zahăr, 1 plic drojdie uscată, 1/2 linguriță sare, 1 ou, 40 gr unt, 130 ml lapte, 200 gr mozzarella, piper negru. Pâinea se va unge cu: 2 linguri unt, 1 cățel usturoi pisat, 2-3 fire ceapă verde tăiată feliuțe.
Într-un bol se pune făina albă cernută. Se pune zahărul și drojdia.
Se adaugă sarea, oul și untul topit.
Apoi se adaugă laptele.
Se amestecă bine, până la omogenizare.
Apoi se lasă la dospit 1 oră, cu bolul acoperit cu folie alimentară.
Mozzarella se taie felii.
Într-un alt bol se amestecă untul cu sarea, usturoiul pisat și ceapa verde.
Aluatul dospit se răstoarnă pe o bucată de hârtie de copt și se întinde cu mâna, păstrând forma rotundă. Iar cu un cuțit se încrustează linii oblice. Se unge cu ou bătut.
Se unge apoi cu amestecul cu ceapă verde.
In liniile tăiate cu cuțitul se pun felii de mozzarella. Deasupra se presară piper negru.
Cu tot cu hârtie se pune în tavă și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 25 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu