luni, 9 decembrie 2019

Supă cremă de linte (de post)

Aveți nevoie de: 100 gr linte roșie uscată, 1 morcov, 1 ceapă albă, 1 felie țelină, 1 pătrunjel rădăcină, 1 ardei roșu gras, 2 căței usturoi, zeama de la 1/2 lămâie, pătrunjel verde, sare, piper.
Lintea se spală în 2-3 ape.
Legumele se spală, se curăță și se taie bucăți mari, apoi se pun în circa 2 litri de apă.
Lintea și legumele se pun la fiert.
După ce se înmoaie legumele, se scurg de apă (se păstrează un pahar de apă) și se pun în blender, împreună cu lintea fiartă.
Se mixează, adăugând, pe rând, apa păstrată în pahar, până obțineți o cremă.
Se toarnă în oală, se adaugă usturoiul pisat și se condimentează, după gust, cu sare și piper. Se adaugă și zeama de lămăie.
Se servește cu pătrunjel tocat presărat deasupra și cu pâine prăjită/crutoane.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu