Aveți nevoie de: 400 gr făină albă 000, 150 gr zahăr, 1 plic praf de copt, 2 ouă, 120 gr unt la temperatura camerei; umplutură: 3 mere, 80 gr zahăr, zeamă de la 1 lămâie.
Într-un bol încăpător se pune făina albă, zahărul și praful de copt.
Se amestecă cu lingura, apoi se adaugă ouăle și untul moale tăiat cuburi.
Se amestecă bine cu mâna, până obțineți un aluat omogenizat și sfărâmicios. Se lasă deoparte.
Merele se spală și se curăță de coajă: se taie cubulețe și se adaugă peste ele 80 gr zahăr și zeama stoarsă de la 1 lămâie.
Se amestecă pe foc până se topește zahărul și merele încep să se înmoaie.
Se ia o tavă rotundă cu fund detașabil și se pune pe fund hârtie de copt. Marginile tăvii se ung cu puțin unt.
O jumătate din aluat se rupe bucățele care se așază pe fund.
După ce se acoperă fundul, se apasă aluatul puțin cu mâna, apoi deasupra se pun merele, se nivelează și se acoperă cu restul de aluat rupt în bucățele.
Se acoperă de tot merele și se apasă puțin cu mâna, mai ales pe margini.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35 minute.
Se lasă la răcit vreo 40 minute, apoi deasupra se presară zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu