Aveți nevoie de: pentru Cremă:150 gr făină de migdale, 150 gr unt la temperatura camerei, 150 gr zahăr, 3 ouă, 1 fiolă esență migdale, 50 gr făină albă; pentru Aluat: 2 ouă, 100 gr zahăr, 80 ml ulei floarea soarelui, 320 gr făină albă 000, 1 plic praf de copt; 200 gr dulceață, decor: fulgi de migdale.
Dacă nu vreți să cumpărați făină de migdale, puteți folosi migdale întregi pe care să le tocați la robot până obțineți făină.
CREMĂ
Într-un bol se pune untul, iar peste el se adaugă zahărul.
Se mixează până la omogenizare, apoi se adaugă, pe rând, ouăle și se mixează.
Se adaugă esența de migdale și făina de migdale.
Se mixează până la încorporare, iar apoi se adaugă și făina albă.
Se mixează până la încorporare, apoi se lasă deoparte.
Aluat
Într-un bol se sparg cele 2 ouă și se adaugă zahărul.
Se adaugă uleiul.
Se adaugă și praful de copt.
Se amestecă până la omogenizare.
Apoi se adaugă, pe rând, făina albă.
După încorporare se răstoarnă pe masa cu puțină făină și se frâmântă până nu se mai lipește de mână.
Se iau cam 3/4 din aluat și se întind cu sucitorul pe o bucată de hârtie de copt presărată cu făină albă.
O tavă rotundă, cu fund detașabil, se unge cu unt și se presară cu făină albă.
Se ia aluatul întins și se răstoarnă în tavă cu tot cu hârtie de copt.
Hârtia de copt se îndepărtează.
Se presează pe fund și pe peretele lateral, tăind surplusul de aluat (pentru a avea aceeași înălțime a aluatului de jur-împrejur).
Se întinde dulceața în strat uniform.
Apoi se întinde stratul de cremă.
Se nivelează și stratul de cremă.
Din aluatul rămas se rup bucăți din care se formează pe masă bastonașe.
Fiecare bastonaș se îndoaie în două și capetele se răsucesc pentru a obține spirale.
Aceste spirale se așază în cercuri deasupra cremei.
Între cercurile din spirale se presară fulgi de migdale.
Prăjitura se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 35-40 minute.
Se lasă la răcit, apoi se feliază.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu