marți, 17 septembrie 2019

Coșulețe cu mere

Aveți nevoie de: 1 aluat foietaj decongelat, 3 mere, 1/2 pahar zahăr, 30 ml suc lămâie, 150 gr migdale, 1 plic praf budincă vanilie, 250 ml lapte, zahăr pudră, 1 ou.
Merele se spală, se curăță și se taie cubulețe. Peste ele se adaugă zahărul.
Se adaugă sucul de lămâie și migdalele tocate.
Se amestecă bine.
Aluatul de foietaj se desface pe masă și se întinde puțin cu sucitorul.
Aluatul se taie în trei părți egale și fiecare se unge cu peria cu lapte.
Compoziția cu mere se împarte în 3 părți egale și se pune pe mijlocul fiecărui dreptunghi de aluat.
Fiecare dreptunghi se rulează, lipind capetele.
Fiecare se taie în două, astfel că veți avea 6 coșulețe: fiecare se pune în tavă de brioșe pe câte un pătrățel de hârtie de copt, cu capătul lipit în jos.
Într-un bol se amestecă praful de budincă cu laptele.
Se amestecă până la omogenizare, apoi se toarnă cu lingura în fiecare coșuleț.
Deasupra se ung cu ou bătut.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute.
După ce se scot se lasă la răcit o jumătate de oră, apoi se presară deasupra zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu